14. mai, 2020  |  Skrevet av Nina Simarud

Vi feirer - også i år

Rektor på skolen vår, Trude Jahren, har allerede en liten 17. maihilsen klar til dere. Vi ønsker alle en riktig god nasjonaldag med hennes ord:

Hos oss på Den Norske Skolen, Malaga er den 17. mai en obligatorisk skole/festdag! Det vil vi ikke gå glipp av. Vi har derfor besluttet at vi i år kommer til å avholde en digital feiring av dagen, først klassevis, og etterpå vil vi dele dette med alle dere som vil feire sammen med oss, via nettsiden og facebooksiden vår. Det vil bli skrevet taler av elevene våre, det vil bli laget 17. mai-pynt, og vi skal synge sanger og lese inn hilsener til familie-, venner- og andre kjære spanske og norske medborgere. -Vel møtt!

Rektor på skolen vår, Trude Jahren, har allerede en liten 17.maihilsen klar til dere. Vi ønsker alle en riktig god nasjonaldag med hennes ord:


Kjære alle elever og foresatte ved Den Norske skole Málagaog alle andre nordmenn i Spania.

For oss på Den Norske Skolen her i Málaga er 17. mai en av de viktigste og hyggeligste tradisjonene vi har opprettholdt gjennom 30 år.  Skoleåret 2019/2020 gikk DNS Málaga inn i sitt 30. år som eneste, norske skole på Solkysten og vi hadde gledet oss spesielt til markeringen og storslått feiring av 17. mai 2020. 

Disse ukene vi har vært, og fortsatt er, inne i nå har vært krevende. De har vært preget av usikkerhet og bekymring, ikke minst for fremtiden. Men, den har også vært preget av samhold, solidaritet og omsorg for hverandre. I felleskap mellom nordmenn som lever sammen i vårt lille norske samfunn i Spania, men også i felleskap, på tvers av nasjonaliteter, språk og kultur. Jeg kjenner derfor i dag takknemlighet og tilhørighet til både det norske og det spanske samfunnet, som i denne perioden har mobilisert felles krefter og innsats for et felles mål: et trygt, blomstrende og fremgangsrikt Spania.

17. Mai, slik vi husker det fra feiringen i Benalmádena fjor, og slik vi igjen skal feire dagen med kraft og glede i mai 2021.

Våren 2020 ble veldig annerledes enn noen av oss hadde sett for seg og feiringen av nasjonaldagen vår må derfor gjennomføres på alternativt vis. DNS Málaga er derfor i gang med å planlegge og tilrettelegge for en digital 17. maifeiring som vi kommer til dele med alle våre følgere på sosiale medier. Vi er sikre på at det kommer til å bli en stemningsfull, samlende seanse som vil gi grunnlag for optimisme og  positiv energi for oss alle i den siste innspurten mot normaliseringen av dette samfunnet som vi alle er så glade i.

I 1944 levde også Norges kongefamilie i utlandet i, uten sammenligning forøvrig, en krevende og usikker tid. Norges Kong Haakon VII skrev 17. mai 1944, i Nordmannsforbundets avis i USA følgende:

“Vi fyldes kanskje med desto større beundring for det fedrelandssind, de dengang viste, fordi vi i dag selv står oppe i en ny kamp for Norges frihet. Ingensinde har Eidsvoldsverket stått klarere for oss Norske hjemme og ute enn netop i denne tid, da vi fører kampen mot Tyskland ene og alene av den grunn, at vi alle forstår, at det er det eneste vi har å gjøre, om vi ønsker å bevare vår selvstendighet og selvaktelse.”

Glade elever gjør seg klar for barnetog 2019.

-Nei, vi er ikke i krig. Selv om Angela Merkel har uttalt at Koronakrisen, med de innskrenkninger og frihetsberøvelse den har medført, kan karakteriseres som den største utfordringen siden 2. verdenskrig. Men, den kampen vi fører nå, og de offer vi som individer og samfunn må bære, har likevel likhetstrekk. 

-Så, kjære medborgere, la Kong Haakon sin oppfordring fra den gang, om å: 

“La oss alle være rede til å yte vårt ytterste for å føre kampen til en lykkelig avslutning og til derefter å gjenreise et lykkelig norsk samfund”  være en generell oppfordring til alle om fortsatt stå sammen og gjøre vårt ytterste for å føre denne kampen til en lykkelig avslutning, og til «derefter at gjenreise» det gode samfunnet vårt, til slik det var før koronaen.

Gratulerer med dagen! 


Ønsker dere å flytte til Spania? Hjemmeskolen ruller videre mot sommeren, og fra i høst blir det vanlig skolehverdag igjen her i Spania. Nå under lockdown leverer lærerne en så god og stabil skolehverdag som mulig, til alle elever, via diverse nettløsninger. Kreativiteten er stor og innsatsen imponerende, og læringstrykket opprettholdes etter alle kunstens regler i denne spesielle tiden. Det er morgensamlinger, møtepunkt, direkte «live» undervisning og detaljerte dagsplaner, tilpasset de enkelte klassers-, og elevers-, individuelle behov. Så fort vi får lov av den spanske regjeringen, vil vi åpne skolebygget for elevene våre. Følg oss på facebook og få et innblikk i samfunnet og skolen vår. 

-Det er fortsatt noe kapasitet på enkelte trinn, hvis dere ønsker dere en skoleplass skoleåret 2020/21? Søknadsskjema og kontaktinfo til skolen finner du på www.dnsmalaga.com

Annonse
Annonse

Siste nytt

Kvalitetsstempel til fire andalusiske byer

Covid-19: stor reduksjon i antall smittede

Costa del Sol jubler over Fase 2

Flere hoteller åpner igjen, men...

Costa del Sol i Fase 2 fra mandag

Restauranter kan være åpne til kl. 03.00

Annonse

Les også

Tro, Håp og Avgiftning

Skrevet av Anni Dahms

Málagas byfest avlyst

Estado de Alarma fortsetter til 21. juni

Kvalitetsstempel til fire andalusiske byer

Covid-19: stor reduksjon i antall smittede

Costa del Sol jubler over Fase 2

Flere hoteller åpner igjen, men...

Annonse

Les også

Flere vaksiner på vei - men ikke før om et år

Skrevet av Det Norske Magasinet

Costa del Sol på vei mot Fase 2

Skrevet av Det Norske Magasinet

Turistsesongen begynner i slutten av juni

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spania innfører ny borgerlønn

Skrevet av Det Norske Magasinet

Millioner av spanjoler i økonomiske problemer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Obligatorisk å benytte munnbind

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hilton Hotel klar for åpning

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hotel Gran Vía Logrono

Skrevet av Sara Laine, sara@norrbom.com
Annonse
Annonse