20. mai, 2020  |  Skrevet av Sara Laine, sara@norrbom.com

På et raskt besøk i Logroño, hovedstaden i vinprovinsen La Rioja

Puente de Piedra over elven Ebro i skumringen, med vitenskapsmuseet til venstre.

I det nordlige Spania finner du vinregionen La Rioja med hovedstaden Logroño. Hvis du vil ut og oppdage nye deler av landet og enda ikke har vært i Logroño er dette en flott by å besøke. Det tar litt over åtte timer å kjøre fra Málaga til Logroño. Det er en lang reise, men hvis du tar A-2-veien mot Zaragoza etter Madrid, skal du deretter svinge av og ta A-15-veien mot Soria, som fortsetter som vei N-111 til Logroño, så du blir belønnet med fantastisk natur og fjelllandskap. Og glem ikke å se opp - da Det Norske Magasinets journalist tok ruten så vi mange store ørner og andre rovfugler. Denne veien er også vakker, da du kjører gjennom mange små, maleriske landsbyer.

Alternativt er det tog via Madrid og Zaragoza, men forvent å bruke samme tid. Direkte flyvninger er også mulig, og da kan turen reduseres til litt over fem timer.

Katedralen i Santa María de la Redonda med sine tvillingtårn.

Populær by

Logroño har mye historie å by på, og byen var en av ​​de sterkeste befestningene av den spanske inkvisisjonen i slutten av ​​middelalderen. I dag er Logroño hovedstaden i La Rioja-regionen, og det er her Parlamentet og andre administrative funksjoner befinner seg. I det siste århundre har det vært en langsom, men betydelig befolkningsvekst sammenlignet med andre områder i provinsen, og befolkningen utgjør omtrent 150.000 innbyggere.

På en gåtur i byens gater vil du ofte se markeringer med et pilgrimsskjell. Forklaringen er enkel: Pilgrimsstien Camino de Santiago går gjennom byen, som også er kjennetegnet ved elven Ebro, som også løper gjennom den.

Gjør dette

Å starte et besøk i Logroño med Museo de Rioja på Plaza de Augustin passer virkelig godt. Dette lille museet ligger i et palass fra 1700-tallet og tar den besøkende med på en reise gjennom La Riojas historie med religion, vin, kunst og mer til. Fra gammel til moderne tid på en fin måte. Og selv om historien er lang, tar et besøk på museet kun ca. en time. Det er verdt å vite at besøket er gratis, men du skal vise DNI eller pass ved inngangen.

Kirker skiller seg ofte ut i bybilder, også i Logroño, og byens eldste kirke er Iglesia de San Bartolomé. Den originale delen, bygget i romansk stil, stammer fra 1200-tallet, mens sistnevnte del fra 1300-tallet har et gotisk preg. Fasaden er enkel, mens inngangen er pyntet med steinstatuer, og inne i kirken er det romerske skulpturer som forteller om deler av bibelen. Bemerkelsesverdig er også klokketårnet, hvorfra besøkende har en fantastisk utsikt. Klokketårnet ble bygget som en del av den gamle bymuren, og ut over klokketårn er det blitt brukt som et utkikkspunkt og til forsvarsformål.

Plaza del Mercado og et ensomt tre like utenfor katedralen i Santa María de la Redonda.

En annen religiøs attraksjon er katedralen Santa María de la Redonda, som ligger midt i den gamle bydelen. Dette er en vakker katedral i barokkstil, med to fint dekorerte tårn, kalt tvillingene. Konstruksjonen av ​​katedralen begynte i det 16. århundre, men ble først avsluttet 200 år senere.

Om det rumler i magen er Calle Laurel, Logroños største tapasgate, kun et steinkast fra Santa María de la Redonda. Her er det ofte overfylt, særlig om kvelden, men det er også sjarmerende med alle de lokale duftene fra kjøkkenet, muligheten for å gå fra bar til bar og prøve forskjellige tapas, og hvorfor ikke vin - Logroño ligger tross alt i et av Spanias mest berømte vindistrikter.

Når vi snakker om vin, Logroño har fremragende muligheter for å besøke noen av landets store vinhus. Nærmest sentrum, med bare en gåtur over Puente de Hierro-broen, ligger Bodegas Franco Españolas, som ble grunnlagt i 1890, som et samarbeid mellom Frankrike og Spania. Book ditt besøk på forhånd (www.francoespanolas.com) og velg mellom guidet tur + vinsmaking, gourmetbesøk eller en tur med en guide som slutter med en typisk Rioja-lunsj. Det er også aktiviteter som er tilpasset barn.

Calle Laurel er Logroños mest populære og hyggeligste tapasgate.

For barn er det gøye aktiviteter på byens vitenskapsmuseum - Casa de las Ciencias, som ligger på samme side av elven som Bodega Franco Españolas, men ved Puente de la Piedra-broen. Utstillingene endres ofte her, og det er noen morsomme eksperimenter å teste så vel som interaktive utstillinger selv utenfor den røde og hvite bygningen. For øvrig er Puente de la Piedra inngangen til byen langs Camino de Santiago.

For litt avslapning midt i oppdagelsen av ​​Logroño kan det være fint med en gåtur. Hva kan være bedre enn å gå ned langs elven Ebro ved Puente de Hierro til Parque Ebro og nyte det grønne, som fører ned til vannet. En annen lunge i byen er parken Parque de La Ribiera.

For mer informasjon om Logroño se: www.logrono.es

Å besøke Bodegaen Franco Españolas er meget populært. Her ses to guidede grupper blant de gamle, store vintønnene.
Annonse
Annonse

Siste nytt

Ny lov for byplanlegning på vei

Byggebransjen i gang igjen

Bekymring for de mange små Covid-19 utbruddene

Plaza Mayor utvider sitt designeroutlet

Coronakrisen rammer eiendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små utbrudd

Annonse
Annonse

Les også

Tordesillas

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Tinto de Verano og andre avkjølende spanske sommerdrikker

Plast-diett – Del 1: Plast-diett på kjøkkenet

Casabermeja – fin småby med Andalucías største arkeologiske frilufts ’museum´

10 gode råd for å unngå hackerne i sommerferien

10 spanske byer

På den andre siden... Hvor ble generasjonsskiftet av?

Annonse

Les også

Baraja española - den spanske kortleken

Skrevet av Sara Laine

Espadrillos

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Picassos liv sett gjennom Kunst, kjærlighet og slagene mellom

Skrevet av Jette Christiansen

SHOPPEDILLA

Skrevet av Karethe Linaae
Annonse

Dekker private reiseforsikringer når det er epidemi?

Skrevet av Det Norske Magasinet

Bli palmefadder!

Skrevet av Det Norske Magasinet

Veras Veranda: Havregrynskaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2020)

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse
Annonse