15. april, 2020  |  Skrevet av Det Norske Magasinet

Nytt fra Sjømannskirken (April 2020)

To minutter med presten 

Påske

Påsken er den helt sentrale, kristne høytiden. Den ble feiret lenge før man tenkte på å feire jul, og i Spania er Den hellige uken som regel en uke full av religiøse opptog og store fester. I år blir det stille, men påske er det like fullt.

Hva feirer vi egentlig i påsken? At en mann døde på bestialsk vis i Midtøsten for to tusen år siden? Dessverre er jo ikke det noe spesielt; mange før ham har dødd på lignende vis, og mange etter – ja, helt til våre dager. Hva er det som er så spesielt med akkurat Yeshua, sønn av Josef fra Nasaret?

Nei, vi feirer ikke at han døde. Vi feirer at vi tror, mot all fornuft, mot alle odds og all erfaring, at denne mannen ikke forble bundet av døden. Vi feirer at fordi han ikke ble i graven, men sto opp derfra, og fordi at derfor fins det håp for oss også.

Påsken 2020 kommer vi til å huske. Det kommer for alltid til å være «korona-påsken»: den påsken da alt sto stille, da folk var inne i husene sine, da kirkene ikke feiret gudstjenester i påsken. Det har ikke skjedd siden de begynte med det for nesten to tusen år siden. Det er som om alt er dødt.

Men midt i dette tilsynelatende døde, stumme og livløse, fins håp. Nettopp der spirer kimen til nytt liv. Vi skal igjen feire livet som vinner over døden, håpet som seirer over desperasjonen og lyset som skinner i mørket og overvinner det. Enda en gang.

Det er det påske handler om.

Jon Aalborg

Sjømannsprest/daglig leder Costa del Sol (El Campanario)


Ny Snapchat-konto lansert

Sammen med Sjømannskirkene i Torrevieja, Albir og på Gran Canaria har vi startet en Snapchat-konto for ungdom og unge voksne. Der deler vi som jobber med barn og ungdom litt fra vår hverdag, men kommer også med tips og triks til hva man kan finne på i en annerledes hverdag. Alle er velkommen til å følge kontoen hvis de ønsker, uansett alder!


Vil du bli kontaktet av en i staben?

Karantenetiden vi opplever i Spania nå, påvirker oss forskjellig. Mange vil kanskje føle sterkere på ensomhet og bekymring. Send oss en mail til elcampanario@sjomannskirken.no med navn og ditt telefonnummer, så legger vi deg til ringelista og en i staben kontakter deg.


Salg av digitale vafler

Vi på Sjømannskirken liker best å kunne by på en vaffel, kaffe og en prat i kafeen eller i patioen på El Campanario, men dette har de siste ukene ikke latt seg gjøre. Vi har møtt folk på andre måter enn vanlig. Vi har blant annet ringt rundt og snakket med folk, vi har arrangert gudstjenester på facebook og vist malerier fra kunstutstillingen vår i kaféen, i sosiale medier. Samtidig er det ikke til å komme unna at vi i denne tiden har mistet inntekter fra arrangementer på kirken. Ved å kjøpe en eller flere «digitale vafler» kan du allikevel være til stede og hjelpe. Betal gjerne med Vipps eller med kort. For mer informasjon, gå inn på følgende nettside: www.sjomannskirken.no/CdS/digital-vaffel. Der finner du også link til vaffeloppskriften fra El Campanario. Vi i staben takker for støtten og gleder oss til å kunne ønske velkommen tilbake til en åpen kirke!


Nyhetsbrev og sosiale medier

Hold deg oppdatert på hva som skjer på Sjømannskirken! Gå inn på vår hjemmeside sjomannskirken.no/costa-del-sol og meld deg på vårt nyhetsbrev. Du kan også følge oss på Facebook og Instagram ved å søke opp Sjømannskirken Costa del Sol.

Annonse
Annonse

Siste nytt

Kvalitetsstempel til fire andalusiske byer

Covid-19: stor reduksjon i antall smittede

Costa del Sol jubler over Fase 2

Flere hoteller åpner igjen, men...

Costa del Sol i Fase 2 fra mandag

Restauranter kan være åpne til kl. 03.00

Annonse

Les også

Tro, Håp og Avgiftning

Skrevet av Anni Dahms

Málagas byfest avlyst

Estado de Alarma fortsetter til 21. juni

Kvalitetsstempel til fire andalusiske byer

Covid-19: stor reduksjon i antall smittede

Costa del Sol jubler over Fase 2

Flere hoteller åpner igjen, men...

Annonse

Les også

Flere vaksiner på vei - men ikke før om et år

Skrevet av Det Norske Magasinet

Costa del Sol på vei mot Fase 2

Skrevet av Det Norske Magasinet

Turistsesongen begynner i slutten av juni

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spania innfører ny borgerlønn

Skrevet av Det Norske Magasinet

Millioner av spanjoler i økonomiske problemer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Obligatorisk å benytte munnbind

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hilton Hotel klar for åpning

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hotel Gran Vía Logrono

Skrevet av Sara Laine, sara@norrbom.com
Annonse
Annonse