14. juni, 2020  |  Skrevet av Nina C. Kaasin Simarud

En nasjonaldagsfeiring som vil bli husket

Oscar og Alfred Mørkve Wesøe fikk æren av å pryde programplakaten 17. Mai. Guttene stilte også opp med egenskrevne taler og hilsener. 10. Trinn hadde også spilt inn en flott tale til  live-arrangementet på nasjonaldagen.

Etter en annerledes og rar vår for både voksne og elever, er vi veldig klare for å legge denne epoken bak oss her på Solkysten. Nå åpner endelig det spanske samfunnet gradvis opp igjen. I skrivende stund planlegger familiene tilknyttet Den Norske Skolen, Málaga å møtes i privat regi denne uka, til fotball og lek på stranden. Det blir så deilig å være litt sammen, leke sammen og oppleve det herlige, spansk-norske sosiale samholdet igjen! 

Skoleundervisningen de siste to ukene av dette skoleåret vil fortsatt gis digitalt, men det jobbes med å få til en slags gjenforening av klassene før ferien. Dette så elevene får en god avslutning på året, og kan ta farvel med dem som skal slutte. Vi er i god dialog med kommunen og satser på en liten avslutning med elevene, om enn noe annerledes enn hvordan vi pleier å gjøre det.

Ukene med hjemmeskolen har vært veldig innholdsrike, og alle klasser har hatt daglig «live» undervisning med lærerne sine. I noen fag har lærerne begrenset mengden av innleveringer så ikke elevene skulle jobbe for mye utenom skoletid, men læringstrykket i skoletiden har vært høyt. Skoleoppgavene har vært varierte og kreative, men også de elevene som trenger rutiner og forutsigbarhet har fått det. Veltilpassede opplegg for varierende behov er levert av lærere og miljøarbeidere, hver eneste dag. Den som følger med på hjemmesiden www.dnsmalaga.com og skolens Facebookside har fått et lite glimt av hvor mye arbeid som er lagt ned i å tilby beste mulige skolehverdag for elevene under perioden med hjemmeundervisning. 


Ut i det fri. Elever, lærere og foresatte har vært flinke til å dele bilder og filmer hele karanteneperioden, både privat og med skolearbeid. Her er et bilde av Geten og Frida som har laget rap om Darwin. Det har vært gull verdt med oppdaterte og levende sosiale medier under lockdown. Tusen takk for engasjementet, alle sammen!

Også nasjonaldagsfeiringen ble en suksess, til tross for at det verken ble tog eller leker på skolen. I stedet arrangerte skolen en live-feiring med et innholdsrikt program via Facebook. Dagen startet med høytidsgudstjeneste levert av sjømannskirken, det ble holdt taler for dagen, dans, hilsener og hurrarop, et digitalt besøk i alle klasserom, der elevene fremførte dikt, og viste frem ting de hadde laget. En stolt og rørt rektor skrev følgende vakre ord i bloggen sin, etter arrangementet;

 «… Og for en dag! Den overgikk alle mine forventninger. Og det skal tilføyes at etter snart 3 år som rektor på DNS Málaga har jeg lagt meg til kronisk høye forventninger til det meste som skjer på skolen vår. Dagen i går var stemningsfull, høytidsstemt og nær. Det er veldig godt gjort! Jeg er riktignok lettrørt, men denne feiringen sto ikke noe tilbake for den feiringen vi har pleid å ha. Jeg har i alle fall grått like mye som vanlig. Ingen av oss kommer noen gang til å glemme feiringen av 17. mai 2020…»       Trude Jahren, rektor.

Ledige skoleplasser

Samtidig som vi nærmer oss sommerferie, er arbeidet i full gang med å forberede for neste skoleår. Noen familier har dessverre reist hjem under pandemien, men de fleste har planer om å vende tilbake. Det er fortsatt over hundre elever påmeldt til skolestart 2020/21. Mange av elevene våre er fastboende, men også mange nye familier kommer til oss i høst. Vi er ved godt mot, og gleder oss til igjen å å levere verdens beste skole til høsten.

Første skoledag er 26. august. Det er naturlig nok blitt noe ledig kapasitet, så om du har planer om å ta med familien til Spania, er det smart å levere søknaden nå. -Det går bra, vi har det trygt og godt. Skolen har også ansatt en spennende bukett med høyt kvalifiserte og dyktige medarbeidere, i tillegg til den faste staben. Skoleåret 2020/21 skal bli et knallår. Det er vi sikre på. 

Annonse
Annonse

Siste nytt

Plaza Mayor utvider sitt designeroutlet

Coronakrisen rammer eiendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små utbrudd

Covid-19: IT-bransjen skaper fortsatt jobber

Hetebølge blåser inn over Andalucía

Covid-19: Spansk vaksine på vei

Annonse
Annonse

Les også

5 ting å huske på når du spiller hos et nettcasino

Skrevet av Det Norske Magasinet

Byggebransjen i gang igjen

Bekymring for de mange små Covid-19 utbruddene

Plaza Mayor utvider sitt designeroutlet

Coronakrisen rammer eiendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små utbrudd

Covid-19: IT-bransjen skaper fortsatt jobber

Annonse

Les også

Vanskelig oppstart for arbeidsmarkedet

Skrevet av Det Norske Magasinet

Covid-19: utbruddet under kontroll

Skrevet av Det Norske Magasinet

Sløv start på turistsesongen

Skrevet av Det Norske Magasinet

Første varmebølge på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse

Dystre økonomiske utsikter for Spania

Skrevet av Det Norske Magasinet

Covid-19: ny vaksine kan være klar i oktober

Skrevet av Det Norske Magasinet

Sommersalg allerede i neste uke

Skrevet av Det Norske Magasinet

Covid-19: velkommen til den nye hverdagen

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse
Annonse