9. september, 2020  |  Skrevet av Karethe Linaae

Velkommen til Det Norske Magasinets september-utgave 2020!

Jeg vet ikke om alle føler det slik, men når det begynner å høstes, får jeg et strekt behov for å spisse blyanter. Ikke bare det, men jeg ønsker å få orden på kontoret og starte nye prosjekter.  Denne trangen er ikke den samme som når jeg på vårparten får et umåtelig behov for å ha storopprydding og kaste ut ting fra skjulet. Nei, på begynnelsen av høsten handler det om andre typer affærer. Det kan selvsagt ha noe med skolestart å gjøre, men når jeg føler det første snev av høst i luften, litt kaldere vind eller mørkere morgener, så begynner jeg å krible etter å sette meg ned foran skrivebordet, pusse brillene, knekke på fingrene og starte å skrive. 

Etter de lange hete sommermånedene med kanskje litt for mye slaraffenliv, føles det godt å få orden i papirene igjen. Kanskje er det tid å investere i et nytt pennal eller et nytt regnskapsprogram for computeren? Deretter er det bare å sette i gang. Det handler om en intellektuell bestrebelse, mulig noe kreativt, men i alle fall noe som stimulerer mentalt. Senere på høsten kan vi, som ekornene, få vinterforsyninger i hus, men for nå er det planlegging og organisering som står for tur. 

September fortjener en liten feiring for oss i Det Norske Magasinet. Det er nemlig første gang siden mars at vi kommer på trykk. Til tross for Koronakrisens lange løp, som vi ennå ikke helt kan se enden på, har vi iallfall overkommet den aller største humpen. Dette krever at annonsørene for våre gratis magasiner får tiltro til markedet igjen og ønsker å vise deg hva de har å tilby. Endelig kan vi bringe dere magasinet i hendene, mens de som fremdeles er tilbake i Skandinavia kan fortsette å lese våre digitale utgaver på nettet. (Vi ønsker dere ellers velkommen hjem til Andalucía så snart som mulig…) 

Denne gangen bringer vi deg et spennende profil intervju. Jeg hadde gleden av å møte den norske seriegründeren Nicolai Prydz i han hjem i Marbella for å høre om hans nyutgitte bok Startup-Helvete. Med en slik tittel er det ikke så rart at han har fått en masse media dekning og at boken selger som varmt hvetebrød i gamlelandet! Les intervjuet om denne fargerike mannens berg og dalbane liv i startup bransjen. Hvis du er som meg, vil du umiddelbart ønske å lese boken hans, og jeg er ganske sikker på at han både dedikerer og signerer ditt eksemplar hvis du skulle møte han på Costa del Sol, i Oslo eller hvor det skulle vœre. 

Pandemien som vi lever med skaper fremdeles usikkerhet, bekymringer og vanskeligheter for mange næringer. Vi  må ennå bruke masker, en ting som vi i vinter aldri hadde kunnet ha forestilt oss. Men som man sier på engelsk, ’This too shall pass.’ Dette vil også ta slutt, for ingenting varer evig.  I mellomtiden får vi spisse blyantene, sette oss ned og notere planer og strategier for fremtiden. Kanskje det blir til en startup idé? 

Karethe

Annonse
Annonse

Siste nytt

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Salg av luksusboliger stiger i Marbella

Annonse
Annonse

Les også

Covid-19: Bare Madrid bekymrer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spansk laboratorium skal produsere vaksine til hele EU

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Annonse

Les også

Økonomiske innstramninger på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet

Vil spanjoler noensinne komme i tide?

Skrevet av Karethe Linaae

7 på gaten - September 2020

Skrevet av Karethe Linaae

Koronabetraktninger fra nord

Skrevet av Inger Jakhelln
Annonse

Tentudía og Jerez de los Caballeros

Skrevet av Else Byskov

Veras Veranda: Mormors nøttesmåkaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Plast-diett – del 2: Badet og barnerommet

Skrevet av Sara Laine

Naturen glemmes i Coronapandemien

Skrevet av Sara Laine
Annonse
Annonse
Annonse