15. april, 2020  |  Skrevet av Louise Mercedes Frank

Hjelp ditt lokalsamfunn gjennom krisen - tre enkle råd

Der er ingen tvil om at små og mellomstore bedrifter lider under Corona-krisen. Som med alle andre kriser går også denne over. Og når faren er over, skulle det gjerne fremdeles være et blomstrende lokalt næringsliv.

Mange spør frustrert hvordan man kan hjelpe de butikkene som i disse dager er nødt til å holde stengt. Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe med å holde hjulene i gang for dine favorittbutikker og i ditt lokalsamfunn, og sørge for at vi kommer enda sterkere ut på den andre siden.

Ingen næringsdrivende forventer å leve av donasjoner, men mange butikker tilbyr nå alternative måter å tilby deres gode service på. Les her og få inspirasjon til hvordan du kan bidra.

Kjøp nå, bruk senere

Har du en favorittrestaurant eller en butikk som du liker å gå i, så vet du jo at du nok også skal komme der når alt har vendt tilbake til normalt, og vi kan feire de lune kveldene og våren komme. Betal for den middagen for to som du allikevel ville ha spist her i mars. Grip telefonen og arranger en bankoverførsel til din favorittcafe eller -restaurant, eller minn dem på at de kan bruke Bizum og overføre og motta penger på et sekund. Det kan bety en verden av forskjell for din lokale næringsdrivende, og du kommer taper ikke noe som du allikevel ikke ville ha brukt.

Blant annet cafeer, grønnsakhandlere, delikatesseforretninger, restauranter, hoteller, kosmetikere og frisører annonserer gjerne med denne løsningen i øyeblikket. Ring til din butikk og spør, med all sannsynlighet vil de være ekstremt takknemlige for gesten.

Bestill

Selv om du kanskje ikke får det levert i morgen, så få bestilt den sengen eller de møblene som du hadde tenkt å kjøpe uansett. Butikken er helt sikkert fleksibel. Kanskje får du også rabatt hvis du bestiller på et tidspunkt hvor det ikke strømmer inn med inntekter. Er det en investering som du allikevel hadde tenkt å foreta er det kanskje akkurat nå du kan få gjort et godt kjøp.

Reserver

Har du et arrangement til våren og skal bruke catering? Eller hva med vinen til sølvbryllupet? Selv om disse tingene ikke vanligvis er noe man betaler for et halvt år i forveien, kan det være en ide å få gjort bestillingen. Selv om det ikke klinger i kassen hos leverandøren av den grunn kan det bety mye for innehaveren å vite at bestillingsblokken er full når krisen er over.

Global krise – lokal løsning

Tenk på at når du støtter ditt lokale næringsliv bidrar du også til at ekspeditøren kan beholde jobben sin og kjøpe skolesaker til sine barn.

Og til slutt, kjære lesere, vi kommer ut av krisen og sikkert før vi vet ordet av det. Men du kan gjøre ditt for at din nabo også har en jobb og at din venn eller venninne også har en arbeidsplass til den tid.

La oss stå sammen i flokk og vise at vi tar oss av hverandre og ikke lar det slå oss ut. Vi er eksperter i å tilpasse oss – la oss imøtekomme de bedriftene som viser fleksibilitet og kreativitet i deres forsøk på å imøtekomme oss og vår nye (midlertidige!) situasjon.

Annonse
Annonse

Siste nytt

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Salg av luksusboliger stiger i Marbella

Annonse
Annonse

Les også

Covid-19: Bare Madrid bekymrer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spansk laboratorium skal produsere vaksine til hele EU

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Annonse

Les også

Økonomiske innstramninger på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet

Vil spanjoler noensinne komme i tide?

Skrevet av Karethe Linaae

7 på gaten - September 2020

Skrevet av Karethe Linaae

Koronabetraktninger fra nord

Skrevet av Inger Jakhelln
Annonse

Tentudía og Jerez de los Caballeros

Skrevet av Else Byskov

Veras Veranda: Mormors nøttesmåkaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Plast-diett – del 2: Badet og barnerommet

Skrevet av Sara Laine

Naturen glemmes i Coronapandemien

Skrevet av Sara Laine
Annonse
Annonse
Annonse