Har du bruk for å låne penger?

Det kan være mange grunner til at man kommer i en situasjon hvor man får bruk for å låne penger. Kanskje oppvaskmaskinen plutselig streiker, rett før den store nyttårsmiddagen? Eller ble tannlegebesøket dyrere enn det lommeboken tåler? Uansett hva grunnen er, så vil de fleste sette seg i gjeld i løpet av livet. Les med her, for gode tips og råd hvis du skal låne penger.

Få overblikk over økonomien

For ikke plutselig å havne i økonomisk bakholdsangrep, så er det viktig at du tilrettelegger din økonomiske hverdag, ut fra et realistisk budsjett. Du skal altså ha overblikk over inntekter og utgifter, i det daglige. Når du har dette, så vil det automatisk komme et større overskudd, både økonomisk og mentalt. Når du vet hva du har å rutte med, så vet du også hva det er råd til, og ikke råd til. Når det er sagt, så kan det selvfølgelig komme uforutsette utgifter, som man blir nødt til å håndtere ansvarlig. 

Hvis du havner i en akutt økonomisk krise, hvor det er nødvendig å handle hurtig, så kan et lån være nødvendig. På Matchbanker.no, kan du se mulighetene du har til å låne penger, uten sikkerhet. Noen ganger så er dessverre ikke banken samarbeidsvillig, og det kan derfor bli nødvendig å søke lån hos en av de mange online långivere. Husk alltid å være oppmerksom på hvilken avtale du inngår, og lån kun penger som du kan betale tilbake, innenfor de rammer som blir avtalt.

Priseksempel fra Matchbanker: Lendo - Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Gode grunner til å låne penger

Som beskrevet tidligere, så kan det bli nødvendig å låne penger, hvis man opplever uforutsette utgifter. Men et lån kan også være med til å finansiere andre ting. Det kan være du har drømt om ny bil over lang tid, og med et ansvarlig lån, endelig kan få drømmen til å gå i oppfyllelse. Nordmenn låner typisk også penger til oppussing, og renovering, av både hus og hage. Dette kan være nødvendig for å bibeholde eiendommens verdi, og er derfor et fornuftig, og nødvendig lån. Uansett hva du låner penger til, så skal du selvfølgelig vite at det gir mening for økonomien din. 

Selv om reiseaktiviteten er begrenset på grunn av korona, så skal det ikke forhindre deg i å drømme om fremtidige reiser. Spania turen ble kanskje avlyst i år, men hvorfor ikke bruke tiden til å planlegge neste års tur sydpå? Hvis du ikke når å spare opp hele beløpet, for å få drømmeferien realisert, så kan det være en mulighet å låne et reisetilskudd. Hvis du snart fyller rundt, så kan det være at du skal invitere hele familien med til Spania. Det vil helt sikkert bli en ferie, som hele familien vil tenke tilbake på, med glede. 

En fornuftig hverdag

Hvis du sørger for å lage et fornuftig hverdagsbudsjett, med forutsigbarhet og ansvarlige rammer, så kan det være du har mulighet for å spare opp litt ekstra, på egenhånd. Det kan være en god ide at du går gjennom alle utgifter, som forsikringer, abonnementsordninger og passive medlemskap. Det kan også være penger å spare hvis du lager en matplan. Mange opplever nemlig at hvis de laver en middagsplan for hver eneste uke, og handler stort inn, så sparer de penger. En annen fordel med å lage matplan, er selvfølgelig at man kaster mindre mat, og på denne måten er med på å passe på miljøet. 

Noen ganger så kan man optimere sin egen økonomi, ved å kikke på den med et forstørrelsesglass. 

Når du lever en fornuftig økonomisk hverdag, så blir det mer luft til å leve godt i ferien, og du har dermed noe fantastisk å se frem til. 

Annonse
Annonse

Siste nytt

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Salg av luksusboliger stiger i Marbella

Annonse
Annonse

Les også

Covid-19: Bare Madrid bekymrer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spansk laboratorium skal produsere vaksine til hele EU

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Annonse

Les også

Økonomiske innstramninger på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet

Vil spanjoler noensinne komme i tide?

Skrevet av Karethe Linaae

7 på gaten - September 2020

Skrevet av Karethe Linaae

Koronabetraktninger fra nord

Skrevet av Inger Jakhelln
Annonse

Tentudía og Jerez de los Caballeros

Skrevet av Else Byskov

Veras Veranda: Mormors nøttesmåkaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Plast-diett – del 2: Badet og barnerommet

Skrevet av Sara Laine

Naturen glemmes i Coronapandemien

Skrevet av Sara Laine
Annonse
Annonse
Annonse