Er eiendommen min beskyttet mot husokkupanter under nedstengningen i Spania?

En av de største bekymringene for eiere av ferie- og utleieboliger har uten tvil vært å ikke ha muligheten til å kontrollere ulovlig okkupasjon av eiendommen. Det har vært en drastisk økning i denne typen kriminalitet under nedstengningen forskjellige steder i Spania, og særlig i storbyene.

De offentlige tallene fra politi og alarmselskap viser en økning på 10 % av okkupasjon av tomme boliger. Antall innbrudd i faste boliger har imidlertid minsket.  Årsaken til dette er enkel: ved å følge med på de forskjellige nettsidene for ferieutleie er det veldig lett å finne ut hvor de tomme boligene befinner seg, særlig nå som vi vet at det i flere regioner ikke er mulig å få adgang til disse boligene.  

Det er dessverre ikke snakk om enkelttilfeller. Bare på Airbnb, lederen innenfor ferieboligsektoren, finner vi over 190 000 boliger som tilbys for korttidsleie, helger og utflukter som nå står tomme grunnet stengningen av samfunnet i forbindelse med covid-19-krisen. Ifølge rapportene til ExcelTur, innebærer dette at over 430 000 boliger står tomme i Spania, et tall som er langt høyere enn hotellkapasiteten i landet.

For å forebygge husokkupasjon er det større behov for beskyttelse og kontroll av de tomme boligene enn noensinne. Det er derfor viktig å utruste boligene med sikkerhetsmekanismer og alarmsystemer som er koblet til alarmstasjoner, slik at utrykningstjenesten og politi varsles og kan yte bistand så fort som mulig i tilfelle innbrudd eller husokkupasjon. På denne måten unngår man farlige situasjoner som altfor ofte skjer både i eneboliger og leilighetskomplekser i sammenheng med denne typen beboere.

Detektorer som for eksempel registrerer bevegelse, vibrasjon, temperatur, røyk, oversvømmelse og mye annet, oppdager og varsler om enhver form for innbrudd eller ulovlig aktivitet i eller rundt boligen, slik at utrykningstjenestene kan rykke ut ved den minste mistanke om ulovlig okkupasjon. Dette gjør at boliger med alarmsystem havner nederst på de organiserte bandenes liste over potensielle mål for husokkupasjon. 

Det samme gjelder arbeidsplasser, butikker og andre næringslokaler som står tomme under nedstengningen. Disse lokalene er fulle av verdisaker, og mangler ofte nødvendige sikkerhetstiltak. 

Alarmselskaper som Sector Alarm, som har egne alarmstasjoner, utrykningstjeneste, og tilbyr varsling til politi og nødetatene, er en god måte å forebygge husokkupasjon og innbrudd, eller sørge for raske tiltak hvis det skulle skje.

Advertorial
Annonse
Annonse

Siste nytt

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Salg av luksusboliger stiger i Marbella

Annonse
Annonse

Les også

Covid-19: Bare Madrid bekymrer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spansk laboratorium skal produsere vaksine til hele EU

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Annonse

Les også

Økonomiske innstramninger på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet

Vil spanjoler noensinne komme i tide?

Skrevet av Karethe Linaae

7 på gaten - September 2020

Skrevet av Karethe Linaae

Koronabetraktninger fra nord

Skrevet av Inger Jakhelln
Annonse

Tentudía og Jerez de los Caballeros

Skrevet av Else Byskov

Veras Veranda: Mormors nøttesmåkaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Plast-diett – del 2: Badet og barnerommet

Skrevet av Sara Laine

Naturen glemmes i Coronapandemien

Skrevet av Sara Laine
Annonse
Annonse
Annonse