14. mars, 2020  |  Skrevet av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

En ny vår i Málaga CF!

Det har vært en begivenhetsrik start på 2020 for Málaga CF og supporterne. Kaoset startet med den såkalte Víctor Sánchez del Amo-saken. Til slutt gikk Víctor og Málaga CF hver til sitt, men ekstreneren har valgt å gå til sak mot klubben med krav om 600.000 euro for urettmessig oppsigelse. 


Reservelagets trener, Sergio Pellicer, tok over ansvaret for A-laget, og har fått tilliten ut sesongen etter en mer enn godkjent start. 

Klubben under administrasjon

Enda større enn trenerbyttet, er nyheten som kom da klubbpresident sjeik Al Thani og hans barn skulle avlegge forklaring i rettssaken der minoritetsaksjonærene har klaget inn klubbledelsen for en rekke forhold. Sjeiken selv møtte ikke opp. Aktor satte klubben under administrasjon i seks måneder i påvente av et endelig utfall i rettssaken mellom Al Thani og BlueBay som dreier seg om eierskapet til majoriteten av aksjene i klubben, og dermed om kontroll over klubben.

En merkedag

20. februar, en dato mange «malaguistas» mener bør bli en merkedag for byen, ble dommeradministrastor José María Muñoz innsatt som øverste leder i Málaga CF for en periode på seks måneder. Samtidig ble sjeik Al Thani fratatt all makt inntil videre og senere ble daglig leder Richard Shaheen fjernet. Det er ventet at dommeradministratoren vil bruke 30 dager på å kartlegge klubbens finanser og gjøre tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen. Muñoz tok umiddelbart grep, og det ble vedtatt å selge Antoñin til Granada for ca. 1,5 millioner euro – penger som slukker de verste brannene.

Sjeiken siktet

Domstolen har også bestemt at sjeik Al Thani må tilbakebetale rundt 54 millioner kroner til klubben, beløp han og familien har tatt ut i urettmessige «lån» fra klubben. De skal blant annet ha brukt pengene på biler, advokater, reiser og hotellopphold, i følge en 58-sider lang rapport fra det nasjonale politiet som tidligere i år utførte en razzia på La Rosaleda for å sikre dokumentasjon. Sjeiken er også siktet for hvitvasking og flere andre ligger an til å få lignende siktelser. Det er ventet at domstolen vil ta beslag i Al Thanis eiendom (aksjene i klubben) dersom han ikke betaler. Dersom det skjer, er han ute for godt.

Clooney ute

Det har vært mange positive hendelser på kort tid, og nylig hevdet lederen for minoritetsaksjonærene, Antonio Aguilar, at en amerikansk mediegruppe med den kjente skuespilleren George Clooney er i samtaler med Al Thani om å kjøpe klubben, men kilder nær Clooney har avkreftet dette. Tiden fram til sommeren blir avgjørende for klubben, og kanskje – bare kanskje – blir det en ny opprykkskamp på La Rosaleda!

Annonse
Annonse

Siste nytt

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Salg av luksusboliger stiger i Marbella

Annonse
Annonse

Les også

Covid-19: Bare Madrid bekymrer

Skrevet av Det Norske Magasinet

Spansk laboratorium skal produsere vaksine til hele EU

Fortsatt avløpsvannproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nå

Kjempeinvesteringer på vei

80 prosent av kystens hoteller lukker

Svensk fond kjøper idealista.es for 1.300 millioner euro

Annonse

Les også

Økonomiske innstramninger på vei

Skrevet av Det Norske Magasinet

Vil spanjoler noensinne komme i tide?

Skrevet av Karethe Linaae

7 på gaten - September 2020

Skrevet av Karethe Linaae

Koronabetraktninger fra nord

Skrevet av Inger Jakhelln
Annonse

Tentudía og Jerez de los Caballeros

Skrevet av Else Byskov

Veras Veranda: Mormors nøttesmåkaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Plast-diett – del 2: Badet og barnerommet

Skrevet av Sara Laine

Naturen glemmes i Coronapandemien

Skrevet av Sara Laine
Annonse
Annonse
Annonse