14. mars, 2020  |  Skrevet av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

En ny vår i Málaga CF!

Det har vært en begivenhetsrik start på 2020 for Málaga CF og supporterne. Kaoset startet med den såkalte Víctor Sánchez del Amo-saken. Til slutt gikk Víctor og Málaga CF hver til sitt, men ekstreneren har valgt å gå til sak mot klubben med krav om 600.000 euro for urettmessig oppsigelse. 


Reservelagets trener, Sergio Pellicer, tok over ansvaret for A-laget, og har fått tilliten ut sesongen etter en mer enn godkjent start. 

Klubben under administrasjon

Enda større enn trenerbyttet, er nyheten som kom da klubbpresident sjeik Al Thani og hans barn skulle avlegge forklaring i rettssaken der minoritetsaksjonærene har klaget inn klubbledelsen for en rekke forhold. Sjeiken selv møtte ikke opp. Aktor satte klubben under administrasjon i seks måneder i påvente av et endelig utfall i rettssaken mellom Al Thani og BlueBay som dreier seg om eierskapet til majoriteten av aksjene i klubben, og dermed om kontroll over klubben.

En merkedag

20. februar, en dato mange «malaguistas» mener bør bli en merkedag for byen, ble dommeradministrastor José María Muñoz innsatt som øverste leder i Málaga CF for en periode på seks måneder. Samtidig ble sjeik Al Thani fratatt all makt inntil videre og senere ble daglig leder Richard Shaheen fjernet. Det er ventet at dommeradministratoren vil bruke 30 dager på å kartlegge klubbens finanser og gjøre tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen. Muñoz tok umiddelbart grep, og det ble vedtatt å selge Antoñin til Granada for ca. 1,5 millioner euro – penger som slukker de verste brannene.

Sjeiken siktet

Domstolen har også bestemt at sjeik Al Thani må tilbakebetale rundt 54 millioner kroner til klubben, beløp han og familien har tatt ut i urettmessige «lån» fra klubben. De skal blant annet ha brukt pengene på biler, advokater, reiser og hotellopphold, i følge en 58-sider lang rapport fra det nasjonale politiet som tidligere i år utførte en razzia på La Rosaleda for å sikre dokumentasjon. Sjeiken er også siktet for hvitvasking og flere andre ligger an til å få lignende siktelser. Det er ventet at domstolen vil ta beslag i Al Thanis eiendom (aksjene i klubben) dersom han ikke betaler. Dersom det skjer, er han ute for godt.

Clooney ute

Det har vært mange positive hendelser på kort tid, og nylig hevdet lederen for minoritetsaksjonærene, Antonio Aguilar, at en amerikansk mediegruppe med den kjente skuespilleren George Clooney er i samtaler med Al Thani om å kjøpe klubben, men kilder nær Clooney har avkreftet dette. Tiden fram til sommeren blir avgjørende for klubben, og kanskje – bare kanskje – blir det en ny opprykkskamp på La Rosaleda!

Annonse
Annonse

Siste nytt

Vinterværet kommer tilbake

Coronaviruset fortsetter å spre seg

Toppen nås først i april

De internasjonale feria-dagene avlyses

Coronaviruset fortsatt ikke under kontroll

Costa del Sol godt forberedt mot coronaviruset

Annonse

Les også

Spania stenger

Skrevet av Det Norske Magasinet

Costa del Sol er godt forberedt

Vinterværet kommer tilbake

6 gode tips for et trygt og behagelig hjemmekontor

Coronaviruset fortsetter å spre seg

Toppen nås først i april

De internasjonale feria-dagene avlyses

Annonse

Les også

Vinterværet kommer tilbake

Skrevet av Det Norske Magasinet

Coronaviruset fortsetter å spre seg

Skrevet av Det Norske Magasinet

Andalucía godt forberedt i kampen mot corona

Skrevet av Det Norske Magasinet

Málaga C.F.-legenden Joaquín Peiró er død

Skrevet av Det Norske Magasinet

Safranduftende vafler - en norsk-spansk fusjon

Skrevet av Sara Laine

Utflukt til Mazagón med besøk i El Rocío og Las Marismas del Odiel

Skrevet av Else Byskov, fotos av Erik Gadegaard og Else Byskov

Jesus hodeduk i Oviedo

Skrevet av Jette Christiansen

Veras Veranda: Sjokolade/Oreo Jordbærkake

Skrevet av Natalina Atalanta Bramsted
Annonse
Annonse