18. desember, 2019  |  Skrevet av Det Norske Magasinet

Kamp om utlendingene · Lokalpolitiet ønsker seg bedre og flere våpen · Ny konflikt mellom Junta'en og sentralregjeringen

Kamp om utlendingene

Costa del Sols kommuner vil det kommende året fortsette sine kampanjer for å få utlendingene til å registrere seg. Faktum er at tusenvis av utlendinger tilbringer det meste av året på Costa del Sol og faktisk bor her - men uten å være registrert i det lokale folkeregisteret. Ved å få alle registrert, og dermed få opp innbyggertallet, tildeles hver kommune automatisk flere ressurser som; politifolk, brannmenn, renovasjonsmedarbeidere, søppelcontainere og kommunale ansatte. Dette er ressurser som kommer alle innbyggere til gode. Nesten alle kommuner har de siste årene jobbet hardt for å få flere utlendinger til å registrere seg - og med hell. Costa del Sol-kommunene er imidlertid enige om at tusenvis av utlendinger fortsatt ikke er registrert i sin kommune. I de nye kampanjene vil kommunene fokusere på fordelene som utenlandske borgere får ved å skrive seg inn i kommunen der de bor.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

 

 

Lokalpolitiet ønsker seg bedre og flere våpen

policia 

Den organiserte kriminaliteten på Costa del Sol har økt dramatisk i løpet av året. Det fører til at det lokale politiet i flere kommuner krever større innsikt og bedre våpen for å kunne ta aktiv del i arbeidet til Guardia Civil og det nasjonale politiet. 2500 lokalbetjenter patruljerer daglig i byenes gater og smug, og kan ifølge dem selv bidra med nyttig informasjon og spille en viktig rolle i kampen mot organisert kriminalitet. I dag har imidlertid lokalpolitiet ikke tilgang til de to andre politistyrkenes arkiver og registre, og de er kun utstyrt med pistoler. Derfor ønsker det lokale politiet nå innsikt for å kunne koordinere en mer effektiv innsats, samt automatiske våpen og skjold for å kunne gripe inn og ta aktiv del i aksjoner.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ny konflikt mellom Junta'en og sentralregjeringen

junta de andalucia 

Selv om alt politisk fokus er rettet mot de pågående forhandlingene om den kommende regjeringen, ser det ikke ut til at den sittende regjeringen kaster bort tiden. Regjeringen fortsetter å kjempe for å redusere landets og regionenes budsjettunderskudd til under tre prosent slik EU krever. Derfor griper regjeringen nå inn ovenfor Junta de Andalucía og krever omstilling og kutt for å oppfylle de økonomiske kravene. Dette har irritert den relativt nye regionale regjeringen, bestående av Partido Popular og Ciudadanos, som gjør alt de kan for å rydde opp i det de betegner som "et økonomisk kaos etter fire tiår med sosialistisk styre".
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
Annonse
Annonse

Siste nytt

Ny lov for byplanlegning på vei

Byggebransjen i gang igjen

Bekymring for de mange små Covid-19 utbruddene

Plaza Mayor utvider sitt designeroutlet

Coronakrisen rammer eiendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små utbrudd

Annonse
Annonse

Les også

Tordesillas

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Tinto de Verano og andre avkjølende spanske sommerdrikker

Plast-diett – Del 1: Plast-diett på kjøkkenet

Casabermeja – fin småby med Andalucías største arkeologiske frilufts ’museum´

10 gode råd for å unngå hackerne i sommerferien

10 spanske byer

På den andre siden... Hvor ble generasjonsskiftet av?

Annonse

Les også

Baraja española - den spanske kortleken

Skrevet av Sara Laine

Espadrillos

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Picassos liv sett gjennom Kunst, kjærlighet og slagene mellom

Skrevet av Jette Christiansen

SHOPPEDILLA

Skrevet av Karethe Linaae
Annonse

Dekker private reiseforsikringer når det er epidemi?

Skrevet av Det Norske Magasinet

Bli palmefadder!

Skrevet av Det Norske Magasinet

Veras Veranda: Havregrynskaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2020)

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse
Annonse