18. desember, 2019  |  Skrevet av Det Norske Magasinet

Kamp om utlendingene · Lokalpolitiet ønsker seg bedre og flere våpen · Ny konflikt mellom Junta'en og sentralregjeringen

Kamp om utlendingene

Costa del Sols kommuner vil det kommende året fortsette sine kampanjer for å få utlendingene til å registrere seg. Faktum er at tusenvis av utlendinger tilbringer det meste av året på Costa del Sol og faktisk bor her - men uten å være registrert i det lokale folkeregisteret. Ved å få alle registrert, og dermed få opp innbyggertallet, tildeles hver kommune automatisk flere ressurser som; politifolk, brannmenn, renovasjonsmedarbeidere, søppelcontainere og kommunale ansatte. Dette er ressurser som kommer alle innbyggere til gode. Nesten alle kommuner har de siste årene jobbet hardt for å få flere utlendinger til å registrere seg - og med hell. Costa del Sol-kommunene er imidlertid enige om at tusenvis av utlendinger fortsatt ikke er registrert i sin kommune. I de nye kampanjene vil kommunene fokusere på fordelene som utenlandske borgere får ved å skrive seg inn i kommunen der de bor.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

 

 

Lokalpolitiet ønsker seg bedre og flere våpen

policia 

Den organiserte kriminaliteten på Costa del Sol har økt dramatisk i løpet av året. Det fører til at det lokale politiet i flere kommuner krever større innsikt og bedre våpen for å kunne ta aktiv del i arbeidet til Guardia Civil og det nasjonale politiet. 2500 lokalbetjenter patruljerer daglig i byenes gater og smug, og kan ifølge dem selv bidra med nyttig informasjon og spille en viktig rolle i kampen mot organisert kriminalitet. I dag har imidlertid lokalpolitiet ikke tilgang til de to andre politistyrkenes arkiver og registre, og de er kun utstyrt med pistoler. Derfor ønsker det lokale politiet nå innsikt for å kunne koordinere en mer effektiv innsats, samt automatiske våpen og skjold for å kunne gripe inn og ta aktiv del i aksjoner.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ny konflikt mellom Junta'en og sentralregjeringen

junta de andalucia 

Selv om alt politisk fokus er rettet mot de pågående forhandlingene om den kommende regjeringen, ser det ikke ut til at den sittende regjeringen kaster bort tiden. Regjeringen fortsetter å kjempe for å redusere landets og regionenes budsjettunderskudd til under tre prosent slik EU krever. Derfor griper regjeringen nå inn ovenfor Junta de Andalucía og krever omstilling og kutt for å oppfylle de økonomiske kravene. Dette har irritert den relativt nye regionale regjeringen, bestående av Partido Popular og Ciudadanos, som gjør alt de kan for å rydde opp i det de betegner som "et økonomisk kaos etter fire tiår med sosialistisk styre".
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
Annonse
Annonse

Siste nytt

Antall turister øker fortsatt i Spania

Radarkontroll av biler

Financial Times roser Málaga opp i skyene

ITV-anleggene kollapser

Pensjonen øker

Annonse

Les også

Regjeringen står ikke stille

Skrevet av Det Norske Magasinet

Positiv utvikling i behandling av kreftsykdommer

Antall turister øker fortsatt i Spania

Radarkontroll av biler

Financial Times roser Málaga opp i skyene

ITV-anleggene kollapser

Annonse

Les også

På den annen side... Lærer vi noensinne å leve livet?

Skrevet av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Marokkos blå perle

Skrevet av Ingvild Mørkved

Nordic Muebles feirer 15-års jubileum

Skrevet av Det Norske Magasinet

Det Norske Magasinet lanserer ny hjemmeside - hva betyr det for deg som leser?

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hva byr 2020 på?

Skrevet av Sara Laine, sara@norrbom.com

Ny norsk arvelov vedtatt 9. Mai 2019

Skrevet av Kari Hegdal

Nytt fra Sjømannskirken (Januar 2020)

Skrevet av Det Norske Magasinet

Det myldrende livet

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse