6. november, 2019  |  Skrevet av Det Norske Magasinet

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia kjøper Air Europa · Ny MercaCentro kommer til Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market

world travel market

Det er verdens tredje største reisemesse - og det viktigste av alle for spansk turisme. Hver tredje turist i Andalucia kommer fra Storbritannia, og på bakgrunn av Thomas Cooks nylige konkurs og forestående Brexit, har både Málaga by, Costa del Sols turistråd og Junta de Andalucía satt seg som mål å gjøre en god figur under ukens World Travel Market (WTM) i London. Junta de Andalucías stand er med sine 500 kvadratmeter den største noensinne, og Málaga er som den eneste byen på messen presentert under eget navn. Hundrevis av politikere, turoperatører og andre fra bransjen har fylt ukens kalender med møter hos den andalusiske standen. Totalt deltar 180 land på messen, som samler totalt 50 000 fagfolk, 9000 turoperatører, 5000 utstillere og 3000 journalister.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Iberia kjøper Air Europa

air europa

Avtalen er stor - og uvanlig, men i løpet av helgen falt en gigantisk avtale på plass mellom de to største spanske flyselskapene. Iberia kjøper Air Europa for nøyaktig en milliard euro. Med oppkjøpet ønsker IAG-gruppen som eier Iberia, Vueling og British Airways, først og fremst å styrke sin posisjon på de transatlantiske flyvningene der Air Europa lenge har stått sterkt. Air Europa er historien om den spanske gründeren Juan José Hidalgo fra Salamanca, som etablerte et reisebyrå i Madrid for 40 år siden. Han har aldri vært redd for å konkurrere med de store, og han har alltid vært dyktig til å skaffe nødvendig kapital for å få prosjektene sine gjennomført. Han har alltid beholdt majoriteten av aksjene i sin egen familie. Med en flåte på 66 fly og 11,8 millioner passasjerer i fjor, selger han nå sitt livsverk.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ny MercaCentro kommer til Fuengirola

mercacentro fuengirola

Etter mange års debatt, usikkerhet og administrativt arbeid har Fuengirolas ordfører, Ana Mula, nettopp presentert planene for markedshallen, Mercacentro, som ligger like ved byens togstasjon. Byrådet har vedtatt et prosjekt som innebærer at dagens marked skal rives allerede neste år. I stedet skal et nytt og moderne "epicentro" med åpne, lyse arealer bygges. «Senteret vil gi plass til nye bedrifter og restauranter og tilføre Fuengirola et pluss som vil gagne hele byens næringsliv», sa Ana Mula under presentasjonen. «Fuengirola er en by i utvikling, og slik vil det være i mange år fremover. Tiden er over for det nåværende Mercacentro, som lenge har vært preget av tomme lokaler og få besøkende», avslutter hun.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Juleskog lyser opp julen i Málaga

julelys2019

I dag, onsdag, begynner monteringen av julebelysningen på Calle Larios i Málaga, gågaten som gjennom årene har blitt kjent langt utenfor landets grenser for sin spesielle julebelysning. Årets tema er "El Bosque de la Navidad" (juleskogen), og det blir en skog med soler, engler og vakre høstfargede blader. Totalt består juleskogen av 22 buer (12,8 m høye) med 730 000 lyskilder langs Calle Larios, alt levert av Iluminaciones Ximénez, Córdoba-selskapet som også har stått for belysningen tidligere år.
Innvielsen av juleskogen finner sted 29. november, og den vil stå fremme til 5. januar. I løpet av denne perioden vil det være lys- og musikkshow tre ganger hver kveld, nærmere bestemt kl. 18.30, 20.00 og 21.30. Musikken som vil spilles er: All I Want for Christmas Is You med Mariah Carey, Jingle Bell Rock med Hillary Duff, A Navidad med Javián, Alex, David Bustamante og Academia OT med Rosana, samt Never Back Down (Battlecry) ved Sofia Session med orkester og kor.
I tillegg til Calle Larios, vil ytterligere 76 gater dekoreres i Málaga sentrum. Den totale kostnaden for dekorasjonene utgjør 806.000 euro, hvorav 532.000 euro går til dekorasjonene på Calle Larios. Å ha julelysene tent i 40 dager anslås å koste 1.500 euro.
 
Annonse
Annonse

Siste nytt

Ny lov for byplanlegning på vei

Byggebransjen i gang igjen

Bekymring for de mange små Covid-19 utbruddene

Plaza Mayor utvider sitt designeroutlet

Coronakrisen rammer eiendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små utbrudd

Annonse
Annonse

Les også

Tordesillas

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Tinto de Verano og andre avkjølende spanske sommerdrikker

Plast-diett – Del 1: Plast-diett på kjøkkenet

Casabermeja – fin småby med Andalucías største arkeologiske frilufts ’museum´

10 gode råd for å unngå hackerne i sommerferien

10 spanske byer

På den andre siden... Hvor ble generasjonsskiftet av?

Annonse

Les også

Baraja española - den spanske kortleken

Skrevet av Sara Laine

Espadrillos

Skrevet av Rikke Iuell Printz

Picassos liv sett gjennom Kunst, kjærlighet og slagene mellom

Skrevet av Jette Christiansen

SHOPPEDILLA

Skrevet av Karethe Linaae
Annonse

Dekker private reiseforsikringer når det er epidemi?

Skrevet av Det Norske Magasinet

Bli palmefadder!

Skrevet av Det Norske Magasinet

Veras Veranda: Havregrynskaker

Skrevet av Natalina Atlanta Bramsted

Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2020)

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse
Annonse