16. september, 2019  |  Skrevet av Nina Cicilie Kaasin Simarud

Nytt fra den Norske Skolen 19/20

Høstmånedene på Den Norske skolen, Málaga har bydd på friluftsaktiviteter, ekskursjoner og miljøskapende tiltak; -vi har kost oss veldig! Elevene har funnet sine plasser i klassemiljøene, og flere av de nye trives så til de grader at familier på korttidsopphold har søkt forlengelser. Nå tangerer vi 140 elever, som er skolens maksantall for elever, og på enkelte trinn er det allerede opprettet venteliste. -Hvis du tenker på å ta med familien til Malaga og Spanias beste norske skole, er det derfor lurt å søke innen fristen 1. februar!
 
-Møt oss på Reiselivsmessen i Oslo

Årets reiselivsmesse er er flyttet fra Fornebu til en arena tilhørende hotellet Clarion The Hub, midt i Oslo sentrum. Der blir Den Norske Skolen, Malaga å treffe lørdag den 4. og søndag den 5. Januar 2020. Møt vår nye assisterende rektor Gard Andresen, markedsansvarlig og miljøarbeider Nina Simarud og tidligere elev Ylva Simarud for en skoleprat, aktiviteter og konkurranser.
 
-Det er så uendelig mye mer enn skolearbeid vi jobber med på skolen vår, fordi vi løsriver oss fra den tradisjonelle skolemodellen og tilbyr en dynamisk og levende læringsarena. Innfallsvinklene til læringsmålene er rike og varierte, og vi kaller oss en leksebevisst skole. Det innebærer at vi ikke gir lekser for leksenes skyld, og at skolearbeidet for det meste skjer i skoletiden. Tid med familien ser vi på som veldig verdifullt og utviklende; -Det skal være tid for opplevelser og kvalitetstid for familiene tilknyttet Den Norske Skolen, Malaga! Men når hjemmearbeid er det mest hensiktsmessige for elevens læring, vil noe lekser bli gitt, forteller representantene.
 
-Med fokus på den enkelte elevens deltagelse for å skape et trygt og inkluderende skolemiljø, utvikles deres evner til selv å løse konflikter og kunne vise empati. Her legges et godt fundament for å bli gode og trygge voksne. Reglene elevene etterlever er: Jeg er her for å lære, jeg er her for å hjelpe andre å lære, og jeg er her for å bidra til at alle skal ha det bra.
 
Tverrfaglig, temabasert undervisning

Temabasert undervisning er igang på alle trinn, gjennom store og små oppgaver med kompetansemål fra flere fag. Denne måten å jobbe på gir elevene et overblikk så de kan se sammenhengene og relevansen i læringsarbeidet, noe som sikrer en bedre forståelse og utvidet forankring av nye kunnskap. Det er dette vi kaller dybdelæring. Nytt for i år er prosjektet «Kjøpesenter» (8. trinn). Kjøpesenterideen fikk elevene selv, og logoene til butikkene er allerede laget. Nå jobber elevene med å tegne perspektivtegninger av butikkene.
Følg elevenes egne oppdateringer på Instagram: https://www.instagram.com/rimlocksquare/
Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen vår på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge skolens facebookside:
 
Annonse
Annonse

Siste nytt

Antall turister øker fortsatt i Spania

Radarkontroll av biler

Financial Times roser Málaga opp i skyene

ITV-anleggene kollapser

Pensjonen øker

Annonse

Les også

Regjeringen står ikke stille

Skrevet av Det Norske Magasinet

Positiv utvikling i behandling av kreftsykdommer

Antall turister øker fortsatt i Spania

Radarkontroll av biler

Financial Times roser Málaga opp i skyene

ITV-anleggene kollapser

Annonse

Les også

På den annen side... Lærer vi noensinne å leve livet?

Skrevet av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Marokkos blå perle

Skrevet av Ingvild Mørkved

Nordic Muebles feirer 15-års jubileum

Skrevet av Det Norske Magasinet

Det Norske Magasinet lanserer ny hjemmeside - hva betyr det for deg som leser?

Skrevet av Det Norske Magasinet

Hva byr 2020 på?

Skrevet av Sara Laine, sara@norrbom.com

Ny norsk arvelov vedtatt 9. Mai 2019

Skrevet av Kari Hegdal

Nytt fra Sjømannskirken (Januar 2020)

Skrevet av Det Norske Magasinet

Det myldrende livet

Skrevet av Det Norske Magasinet
Annonse
Annonse