Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gabriel tilbyr gratis golf til barn og eldre!

Gabriel tilbyr gratis golf til barn og eldre!

Det er ikke ofte noen tilbyr gratis kommersielle aktiviteter på Costa del Sol, men på San Pedro Golf Club møtte Det Norske Magasinets journalist en særdeles hyggelig spanjol som gjør nettopp det! Det er vanligvis regnet som forholdsvis dyrt å spille golf, men 40 år gamle Gabriel Mateo holder regelmessig gratis kurs i golf for barn, ungdom og pensjonister. Og ikke bare for fastboende, ferierende på Costa del Sol er også velkommen.
 
Det Norske Magasinet treffer Gabriel på «treningsbanen» utenfor hans lokale i San Pedro Golf Club. Gabriel forteller at han opprinnelig er fra Pamplona, men han er oppvokst på Costa del Sol, nærmere bestemt Sotogrande. Golf har han spilt så lenge han kan huske, og han innehar en mastergrad i «Coaching».
 
«San Pedro Golf Club er en golfklubb for alle», sier Gabriel, og forteller videre at klubben ble opprinnelig stiftet i 1987, av en gjeng med caddies, som ikke hadde råd til å spille på de fasjonable banene hvor de jobbet som nettopp caddies. Et medlemskap i San Pedro Golf Club koster, i golfsammenheng, det beskjedne beløp av 70 euro pr. år. Medlemskapet gir rett til rabatt på green fees hos de aller fleste av Costa del Sols mer enn 80 golfbaner, og dersom man spiller mer enn 3 ganger i løpet av året har man som regel spart inn igjen medlemsavgiften i form av rabatter.
 
Presidenten for golfklubben, Manuel Martin, har i mellomtiden slått følge med oss, og viser meg stolt et foto av Azahara Muños (30), en verdensberømt kvinnelig golfstjerne fra San Pedro som startet sin golfkarriere her hos San Pedro Golf Club når hun var bare 6 år gammel. I 2014 ble hun rangert som den 14. beste kvinnelige golfspilleren i verden, og hun bor nå i USA og deltar fortsatt aktivt i internasjonale golfturneringer.
 
«Vi har en avslappet og fin atmosfære her» sier Gabriel, og nevner videre at det også er en argentinsk restaurant inne på selve området, hvor foreldre (og andre som er med) kan nyte noe godt å drikke og spise mens de ser på sine unge håpefulle som lærer å spille golf. Journalisten lurer på hvilke aldersgrupper som spiller golf, og Gabriel smiler lurt mens han tar opp mobiltelefonen og viser en video med den yngste spilleren, som bare er 3 år gammel! «Alle er velkommen, men som oftest er det barn og unge i alderen 5-17 år som kommer for å spille golf», sier Gabriel. «Jeg holder kurs på dagtid i sommerferien, mellom kl. 11 og 12, og ellers etter skolen mellom kl. 16 og 17. På det meste har jeg 5 grupper på kurs, med totalt 60 barn som deltar. Jeg holder også gratis, egne kurs for pensjonister».
 
Det Norske Magasinets journalist er mektig imponert, men lurer samtidig på hvordan Gabriel klarer å holde hjulene i gang – er det virkelig helt gratis? Gabriel ler; «ja, det er faktisk det. Kursene mine for barn og eldre koster ingenting og medfører ingen forpliktelser. Som takk for innsatsen for barn og eldre sponser golfklubben og San Pedro Town Hall lokaler for meg inne på området. Inntektene, for jeg må selvsagt ha noe å leve av, kommer fra dem som ønsker å ta golfspillet et steg videre, og som vil ha privattimer i golf. Dette kan være hvem som helst, og så selger jeg litt utstyr fra lokalet mitt også. Dette fungerer bra, jeg blir aldri rik, men jeg har nå vært profesjonell golfinstruktør i 10 år. Det gir meg enormt mye glede å kunne hjelpe barn og eldre til å bli en del av golfsporten, så jeg våkner hver morgen med like stor entusiasme som jeg alltid har hatt».
 
For dem som ønsker å ta golf-interessen et steg videre nevner Gabriel at man faktisk kan få sitt «Green card» i løpet av bare en uke hos San Pedro Golf Club, for ca. 200 euro. «Dette er både mye rimeligere og mye hurtigere enn hos de fleste europeiske golfklubber, hvor det kan ta månedsvis og koste langt mer. Her kan det kombineres med en ferie», avslutter Gabriel med et varmt smil.
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.