Månedsmagasinet på Costa del Sol
Smarta klockor – online
online-smartur
Smart-klokke
Et av de hotteste buzzwords er for tiden smartwatches – smart-klokker. Og de er faktisk ganske smarte.
 
En smart-klokke blir definert som et armbåndsur som kan mer enn bare å vise tiden. Tidligere versjoner av smart-klokker kunne f.eks. ha innebygde kalkulatorer, stoppeklokker, alarmer eller spill, men de moderne smart-klokkene har nå utviklet seg og blitt transportable datamaskiner som man kan ha rundt armen. Klokkene har innebygde styresystemer og skjerm, samt et hav av funksjoner slik at klokken kan brukes som transportabel medieavspiller, puls- og søvnmåler, FM-radio, notisblokk, epostprogram, og mye, mye mer. Klokkene kan forbindes trådløst til et Bluetooth-headset, og dette gjør at du kan bruke klokken til å høre musikk, radio og f.eks. få opplest værvarselet.
 
Men en smart-klokke kan også forbindes trådløst til mobiltelefonen din slik at du slipper å ta telefonen opp av lommen når den ringer. Ja, faktisk kan du bruke de fleste viktige, og ikke så viktige, funksjoner fra mobilen din på en smart-klokke. På din nye smart-klokke som også fungerer som dataskjerm, kan du leses oppdateringer på dine foretrukne sosiale medier, sjekke eposten din, sms’er og alt som du vanligvis mottar av nyheter på din mobil.
 
Hva så med designet, tenker du? Utviklingen av smart-klokkene går raskt – og det er like mange designvariasjoner av smart-klokker som det er av vanlige klokker. De finnes i alle avskygninger fra firkantede-minidatamskiner til runde designklokker som ligner skikkelige klokker og som har samme størrelse som en vanlig klokke.
 
Hva kan man bruke en smart-klokke til?
Ved en presentasjon sa Apple om sine smart-klokker at for dem var det ‘den mest personlige teknologien vi noensinne har utviklet’ – og det kan det også raskt bli. En klokke er ikke noe man bare deler. Det er ditt personlige smykke.
 
Smart-klokker i kombinasjon med mobiltelefonen er også ideelle for å registrere og måle søvnrytmer og mosjonsmønstre. Ved å bruke klokkenes innebygde sensorer kan man for eksempel også måle puls, bevegelse og til og med UV-strålinger på enkelte klokke-modeller.
Men først og fremst fungerer en smart-klokke som en utvidelse av telefonen din. Uten en tilhørende telefon fra Apple eller med Android er ikke klokken noe annet enn en vanlig klokke. Men med den trådløse integrasjonen fungerer smart-klokken som en skjerm og interface forbundet til din vanlige mobil. Det betyr at du kan:
• Motta informasjoner på klokken som beskjeder, kalender, epost og lignende.
• Motta telefonsamtaler på klokken din, så hvis du har en drøm om å liste deg rundt som hemmelig agent som snakker til klokken din, er drømmen din gått i oppfyllelse.
• Du kan styre musikken fra mobiltelefonen med klokken.
• Du kan få beskjed om flyavganger og vise boarding-kortet på klokken.
• Du kan styre elektronikken i hjemmet ditt gjennom Apple Homekit – eller via en av de utallige apps til Android. Det krever likevel litt ekstra utstyr.
• Se beskjeder fra Twitter, FaceBook og bilder fra Instagram på håndleddet ditt.
• Du kan få klokken til å fortelle deg om du skal gå til høyre eller venstre – og bruke den som GPS.
Og mye, mye mer.
 
Det meste er noe  du allerede er kjent med og noe du på forhånd kan gjøre på telefonen. Funksjonaliteten er bare flyttet over på armen din, og det betyr at telefon din blir liggende i lommen i lengre tid. Omvendt har det selvfølgelig også den ulempen at du kan ende opp med å bli en anti-sjarmører som sitter og ser på klokken hele tiden.
 
Med mindre du er absolutt Apple-fan og er forelsket i firmaets dyreste klokke til €12.000, kan det godt la seg gjøre å skaffe seg en smart-klokke uten å bli ruinert. De billigste koster rundt €120, og man kan få mange velfungerende smart-klokker av god kvalitet til rundt 185-250 euro. Klokkene fungerer med de fleste iPhones og Android-telefoner.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.